Travesti Olgusunun Bilimsel ve Siyasal Yaklaşımlar Açısından Ehemmiyeti

Travesti Olgusunun Bilimsel ve Siyasal Yaklaşımlar Açısından Ehemmiyeti

En göze çarpan özelliklerinizi düşünün. Belki bu senin parlak gülüşün, ya da piyano çalan parmakların. Belki yıldız atlayış vuruşunuz, ya da Shakespeare sonetlerini bir şapkanın damlasına bıraktığınız gibi. Ya da belki de bilimsel bilgi için senin düşmanın. Ama ne olursa olsun, daha iyi ya da daha kötüsü, muhtemelen etrafınızdaki dünya için en göze çarpan özellik değildir. Başkalarına göre, bizim en göze çarpan özelliği, hiç kimseyi hiçbir şeyden etkilemeyen bir özelliktir – hiçbirimizin içinde, doğumdan önce veya doğumdan önce hiç söz almayan bir özelliği vardır: siz erkek veya kadın mısınız? ?

Toplumsal cinsiyet kimliği, hayatımızın her yönünü harekete geçirir, konuşmalarımızın sonuçlarını, işyerlerimizi, ilişkilerimizi, hatta banyo ürünlerimizi belirler. Bebeklerin çoğu isimlendirilmeden önce, dış genital organlarının bir üçüncü parti tarafından ortaya çıkmasına dayanan bir cinsiyet verilir. Bu kararlar, belirsizlik beklentisi olmaksızın, tipik olarak ikili bir şekilde doldurulur. Bu norm – ama bu sadelik bizi yoldan çıkardı mı?

Travesti olarak tanımlananlar (topluluk kısaltmalarında “T”) atanan cinsiyetlerinden farklı bir cinsiyetle özdeştirler. Bu, travesti dediğimiz veya atanan cinsiyetleriyle özdeşleşenleri yan yana getirir. Tipik atanmış cinsiyetler genellikle doğumda belirlenen “erkek” ve “kadın” olmakla birlikte, transseksüel olmak, cinsiyet kimliğini bu iki kategoriyle sınırlandırmaz; çünkü travesti olarak tanımlayanların çoğu sadece erkeksi ya da dişil olduğunu hissetmez. Önemli olarak, travesti kimlik cinsel yönelimden bağımsızdır. Cinsel yeniden atama ameliyatı geçirmeyi tercih eden trans bireylerin alt kümesi sıklıkla transseksüel olarak tanımlanmaktadır.