Travesti Açısından Bayramların Arzettiği Önem

Bayramlar en öne çıkan özellikleri ile küskünlerin barışmasına ve günümüzde azalan akraba ziyaretlerinin gerçekleştirilmesine en büyük vesile konumundadır. Bu ziyaretler ile uzun süredir görüşmeyen akraba ve yakınların birbirleri ile irtibat ve iletişimlerinin kesilmesinin önlenmesi gibi, aralarında doğan sorunlar dolayısıyla birbirleri ile küs durumda bulunan insanların da bayram ile barışmaları amaçlanmaktadır.

Her ne kadar artık bayram günlerine tatil ve kaçış gözü ile bakılmaya başlanmışsa ve ticari amaçlar için kullanımı müsait duruma getirilmişse de aslına ve amacına uygun bayram yaşamak bu özel günlerin insan hayatındaki unutulmazlığına katkı yapmaktadır. Herkesin bayramını kutlayıp, sevdikleri ile beraber mutlu bayramlar geçirmelerini diledikten sonra gelelim bayramların eşcinsel ve travesti kişiler açısından yaşanması gerekliliklerine.

Aile ziyaretlerinin özellikle İstanbul travestileri açısından ne derece önemli ve her anı yaşanası durumlar olduğunu duyuyorum. Her ne kadar bir çoğu ailesinden uzakta ve ayrı yaşasalar da travestiler aile görüşmelerine ve bu bağların sağlam bir şekilde kalmasına imtina ile yaklaşırlar. E konu bayram olunca da tabiki bir travestinin aile ziyareti yapması kadar doğal bir durum galiba olamaz. Bayramların en büyük öneminin bu husus olduğunu önemle tekrar belirterek herkese iyi ziyaretler ve mutlu bayramlar dileriz.