Travesti Bireyler İçin Uygulanan Askerlik Yasağı Hangi Ülkede Neden Kaldırılıyor

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Amerika’nın trans ve travesti bireyler için hali hazırda uygulamakta olduğu askerlikten muaf durumunun 1 temmuz 2016’dan itibaren kaldırılacağı belirtildi.

USA Today isimli ulusal Amerikan gazetesinde yer alan habere göre, Pentagon 1 temmuzdan itibaren yapacağı güncelleme ile travesti ve trans bireyler için uyguladığı askerlik yasağını kaldıracak ve bu konuda geniş kapsamlı bir açıklama yapması beklenen Pentagon’un konuyla ilgili gerekçesi ise halen bilinmiyor. Yapılacak açıklamada konun gerekçesine de yer verilecek.

Gazetedeki haberde, Pentagon’un uygulamaya geçireceği bu yeni düzünlemenin ABD ordusundaki tüm birimleri kapsayıp kapsamayacağı konusunda henüz netleşmiş bir karar olmadığı, ve uygulamanın aşamalı olarak 1 sene içerisinde devreye sokulup aşama aşama uygulanacağı belirtildi.

Geçen yıl konuyla ilgili halkın nabzını yoklamak için ABD savunma bakanlığı tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmış ve bu açıklama Amerikan kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Trans nüfusun yoğun olduğu bazı Amerikan eyaletleri kararın uygulanması konusunda büyük sıkıntıların çıkabileceği konusunda hemfikirler.

travesti-asker

asker-trans